Malatya Tanıtım Günleri 4. yılında Yenikapı`da yapıldı

Yeni Kapıda Malatya günü

Geleneksel olarak her yıl düzenlenen, Malatya Tanıtım Günleri etkinliğinin  4.sü, bu yıl  19-24 Ekim 2021 Tarihleri Arasında   İstanbul Yenikapı Sahil Etkinlik Alanı’nda “Arslantepe’den Yenikapı’ya” sloganıyla düzenlendi.  Etkinliğin açılışına Malatya Valisi Aydın BARUŞ, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı  Selahattin Gürkan, Malatya ilçe belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda kişi katıldı.
Malatya Tanıtım Günleri
Malatya Tanıtım Günleri
19 Ekim’de 2021 tarihinde oldukça görkemli bir törenle açılışı yapılan  “Malatya Tanıtım Günleri” etkinliği, 24 Ekim’deki kapanışa kadar  ziyaretçi akınına uğradı. 2020 yılında Pandemi  tedbirleri  nedeniyle gerçekleştirilemeyen Malatya Tanıtım günleri etkinliği bu yıl yoğun katılımla gerçekleşti.

Malatya Konfederasyonu (MAKON) ve Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birliği (MASTÖB) tarafından organize edilen etkinlik kapsamında Malatya’nın tarihi ve kültürü başta olmak üzere turistik ve doğal güzellikleri, yöresel yemekleri ve birçok ürünü misafirlere tanıtıldı.
İbrahim Halil Koca
İbrahim Halil Koca
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin GÜRKAN açılışta yaptığı konuşmada İstanbul’da 1,5 milyon Malatyalının bulunduğunu ifade ederek: ”Malatya Tanıtım Günleri, Malatya’nın kültürel, sosyal ve ekonomik değerlerinin, gastronomi noktasında mutfak değerlerinin bütün ülkemize tanıtılmasını amaçlamaktadır” dedi.

MASTÖB Başkanı Adil GEVREK, Malatya’yı tanıtmak için etkinliği düzenlediklerini belirterek, emek harcayanlara teşekkür etti. Kale Belediyesi’nin de yer aldığı etkinlikte, ilçe ile ilgili yaptığı tanıtımlar büyük beğeni topladı. Kale Belediye Başkanı Murat KOCA, etkinliğin birinci gününde belediyenin standına yoğun ilgi gösteren ziyaretçilerin Kale ile ilgili sorularını yanıtladı ve Kale’nin güncel konuları, tarihi, turistik ve yöresel özellikleriyle ilgili bilgi verdi ve kısaca şu konulara değindi;

-yapılan yeni hizmet binası,

-ilçe gençlik merkezi,

-400 kW’lık güneş enerji santrali,

projelerinin tamamlanarak ilçe halkının hizmetine sunulduğunu belirtti.

Etkinlik boyunca Kale Belediyesi’nin standını ziyaret eden konuklara; kayısı ,dut, kayısı çekirdeği,  gibi yöresel ürünlerden ikram edildi. 24 Ekim’de akşam 21.00’da yapılan kapanış töreniyle 2021 yılı “Malatya Tanıtım Günleri” kapsamında düzenlenen etkinlikler sona erdi.

Kale Gündem Gazetesi Industrial Kitchen Equipment TeknoMina Bilişim

1 Yorumlar

  1. Geleneksel olarak her yıl düzenlenen, Malatya Tanıtım Günleri etkinliğinin 4.sü, bu yıl 19-24 Ekim 2021 Tarihleri Arasında İstanbul Yenikapı Sahil Etkinlik Alanı’nda “Arslantepe’den Yenikapı’ya” sloganıyla düzenlendi. Etkinliğin açılışına Malatya Valisi Aydın BARUŞ, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya ilçe belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda kişi katıldı.

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski