Tepebaşı Mahallesi Merkez Camii Yeniden Cemaatle buluşuyor

Tepebaşı Camii ibadete açılıyor

Tepebaşı Camii yaşadığı yıkıcı depremin ardından yeniden ibadete açılmanın sevincini yaşıyor. 
Tepebaşı Mahallesi Merkez Camii Yeniden Cemaatle buluşuyor
Tepebaşı Mahallesi Merkez Camii 
24 Ocak 2020 tarihinde Elazığ’da büyük bir deprem yaşanmıştı. Başta Elazığ ile Malatya olmak üzere tüm Doğu Anadolu bölgesinde hissedilen 6.8 büyüklüğündeki bu depremde Tepebaşı Mahallesi’nde bulunan Tepebaşı Merkez Camii kullanılamaz hale gelmişti. Cami, büyük gayretlerin ardından yeniden hizmet vermeye başladı.   

Yıkılma kararı alınan cami yeniden inşa ediliyor 

2020’deki depremin hemen ardından Tepebaşı Kesrik Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Burhan Aydemir, İstanbul’da 22 kişilik yönetim kuruluyla bir araya geldi. İvedi bir şekilde deprem bölgesi için yardım toplandı. O yardımlar, vakit kaybetmeden Kale İlçesi’ne ulaştırıldı.
Bu yardımlar ihtiyaç sahiplerine ulaştırılırken, hasar gören caminin de hizmet veremeyeceği fark etildi. Uzmanlar tarafından yapılan hasar tespiti sonrası caminin yıkılması kararı alındı.

Yıkılan caminin yeniden inşasına Mart 2021’de başlandı. Başkan Burhan Aydemir, yeni caminin inşa süreci için Kale’ye giderek 8 kişi asil 8 kişi de yedek olmak üzere 16 kişilik bir ekip kurduğunu ve cami dernek başkanlığına Fuat Aydemir getirildiğini söyledi. 

Tepebaşı Kesrik Derneği tarafından, İstanbul’da üyelerden, yardımseverlerden ve iş insanlarından toplanılan yardımlar ile caminin inşa edildiğini anlatan Aydemir, “Şimdiye kadar bizi yalnız bırakmayan köylülerimiz, iş insanlarımız ve eş-dost tüm sevenlerimize,  yardımlarını esirgemedikleri için teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

Yapımı tamamlanan caminin açılış töreni 26 Ağustos 2022 tarihinde yapılacak.


Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski