Alameda Bankman-Fried’e 546 milyon dolar borç vermiş

Alameda’nın Bankman-Fried ve Wang’a, Robinhood hissesi alabilmeleri için 546 milyon dolar borç verdiği, FTX davasının dosyalarında ortaya çıktı. FTX, FTX’in bir alacaklısı ve BlockFi’ın hak iddia ettiği Robinhood hisselerinin kime ait olduğunu, aynı anda New Jersey, Delaware ve Antigua’da devam eden yasal süreç belirleyecek.

Kripto varlık alım satım platformu FTX’in eski CEO’su Sam Bankman-Fried, kendisi ve FTX’i birlikte kurduğu Gary Wang’ın, Robinhood’un yüzde 8’ini satın almak için Alameda’dan 546 milyon dolar borç aldığını açıkladı. ABD'nin New Jersey eyaletinde süren davanın dosyalarında, borcun bu yılın başında alındığı ortaya çıktı.

Alameda Bankman-Fried’e 546 milyon dolar borç vermiş
Alameda Bankman-Fried’e 546 milyon dolar borç vermiş
Toplamda 56 milyon adet Robinhood hissesinin sahiplik haklarının kimde olduğunu belirleyecek yasal süreç, aynı anda ABD’nin New Jersey ve Delaware eyaletlerinde ve Antigua’da devam ediyor. FTX, FTX’in bir alacaklısı ve BlockFi, Robinhood hisselerinde hak iddia ediyor.

BlockFi’ın iddiasına göre Alameda, Robinhood hisselerini BlockFi’dan aldığı borca karşılık göstermişti. BlockFi, Alameda’nın borcunu ödeyemeden FTX grubuyla birlikte iflas etmesi nedeniyle, Robinhood hisselerini elinde tutan Emergent Fidelity Technologies’i dava ediyor. Emergent Fidelity’nin yüzde 90’ı Bankman-Fried’e, yüzde 10’u ise Wang’a ait.

kaynak:bloomberght

Kale Gündem Gazetesi Industrial Kitchen Equipment

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski