Gigabit İnternet

Gigabit İnternet Telkotürk

Bu konumuzda sizlere gigabit internet nedir? Gigabit internet ile neler yapabilirsiniz? Ve gigabit internetin faydaları nelerdir? Gibi sorulara cevap vermeye çalıştık. Web sitemizde gigabit internet ile ilgili birçok konu açılmış olup sitemizin arama motoru butonunu kullanarak önceki konularımıza erişebilirsiniz. Konumuza giriş yapmadan önce ön bilgilendirme yapalım. 

Gigabit İnternet - Telkotürk
Gigabit İnternet
İnternet ile ilgili aklınıza takılan her türlü sorularınızı yorum bölümünden bizlere yazabilirsiniz. Ayrıca sitemizin iletişim kanalları olan iletişim sayfası veya hızlı WhatsApp sekmesi aracılığı ile bizimle irtibata geçebilirsiniz. Alanında profesyonel ekibimiz bütün sorularınızı memnuniyetle cevaplayacaktır.

Peki Gigabit İnternet Nedir?

Teknik kavramlar yerine açıklayıcı cümleler ile ifade edecek olursak; gigabit internet hızı negatif internet hızına oranla daha yüksek veri iletimi performansına sahiptir. Diğer bir deyişle gigabit internet bağlantısına sahip olan kişilerin çok daha hızlı bir internet ağına sahip olacağını belirtebiliriz. 

Peki Gigabit İnternet Nedir - Telkotürk
Peki Gigabit İnternet Nedir

Gigabit İnternetin Faydası Nelerdir?

Teknolojinin gelişmesi ile birlikte ağ dünyasının çok daha hızlı bir şekilde ilerlediğini görmekteyiz. Bununla birlikte hızlı internet ağı alanında geride kalmak istemeyenlerin gigabit internete ihtiyaç duyması kaçınılmazdır.

Gigabit İnternetin Faydası Nelerdir - Telkotürk
Gigabit İnternetin Faydası Nelerdir

 

Özellikle ev ve iş yeri gibi ortak kullanım alanlarına baktığımızda şunu söyleyebiliriz:

Bir internet ağına birden fazla kişinin bağlanması internet hızında fark edilir bir şekilde düşüşe neden olmaktadır.  Bu düşüşün önüne geçebilmek için herkesin tercih ettiği gigabit internet ağı, vazgeçilmezler arasında yerini almaktadır.  Evimizde, iş yerinde veya kurumsal ofis bürolarında birden fazla telefon ve tablet aygıtlarının internet ağına bağlandığını görmekteyiz. Düşük kalitedeki internet hızından etkilenmemek için yüksek kalitede bir internet ağına sahip olmanız önemli bir avantaja dönüşmektedir. Firmamız TelkoTurk, sizlere fiber optik altyapısıyla gigabit internet hızı seçeneği sunmaktadır. 

Gigabit İnternet Ağı İle Neler Yapabilirsiniz?

Bu sorunun cevabını sizler de az çok tahmin edebilirsiniz ancak bizler bilmeyenlerimiz için özet olarak cevap vermeye çalışalım.

Gigabit internet ağı altyapısına sahip olan internet kullanıcıları, sunduğumuz kalitenin yanı sıra yüksek performansından da yaralanarak tam anlamıyla daha verimli bir internet ağına sahip oldukları bir gerçektir.

Gigabit İnternet Ağı İle Neler Yapabilirsiniz - Telkotürk
Gigabit İnternet Ağı İle Neler Yapabilirsiniz 
Örnek vermek gerekirse, HD veya 4K kalitede bir film izlediğimiz esnada filmin donmamasını veya izleme sırasında filmin takılmamasını istiyorsanız yüksek kalitede bir ağa sahip olmanız gerekmektedir. Bahsi geçen hızlı ağ sistemi ise gigabit internettir.  Sizlere bu alanda tam anlamıyla verimliliği sağladığını belirtmekte fayda var. Diğer yandan, birçok farklı platform üzerinden görüntülü görüşme ve toplantılar gerçekleşmektedir. Birçok kişinin aynı anda görüntülü konuşma yapması bazen konuşma esnasında bağlantının kesilmesine veya görüntülerin donmasına neden olmaktadır. Bu tarz zor şartlı durumlarda kalmamak adına yüksek hızda internet ağına sahip olmanız size avantaj sağlayacaktır.  Yüksek hızın yanı sıra yüksek kalitede bir bağlantıya sahip olmanız için gigabit internet ağına sahip olmanız gerekmektedir.  Özellikle gençlerin telefon, tablet veya bilgisayar aletlerinden sürekli oyun oynadığını görmekteyiz. Oyun esnasında herhangi bir sorun yaşamak istemiyorsanız yüksek kalite internet ağı olan gigabit internete sahip olabilirsiniz.  

Gigabit geniş bant bağlantısı, saniyede 1 gigabit (Gbps), saniyede 1.000 megabit (Mbps) veya saniyede 1 milyon kilobit (Kbps) maksimum bağlantı hızı sunan bir internet hizmetidir.

Çok daha yüksek hızlarla, aşağıdaki gibi şeylerin üstesinden gelmek çocuk oyuncağıdır:

Video akışı

Video oyunları

Sürükleyici medya

Birden fazla kullanıcı

Veri yedekleme

Büyük dosya indirmeleri

Grup video konferans barındırma

Gigabit hızlı internet hizmeti yalnızca birkaç yıldır var ancak buna olan talep artıyor. Bu nedenle, ülke genelinde fiber optik bir yapıya sahip olmak için yatırım yapıyor ve şebekemizi genişletiyoruz. Birçok büyük şehir, büyüyen fiber optik ağlara sahiptir. Hatta bazı küçük şehirler ve kasabalar, gigabit hizmeti sağlamak için gereken yüksek hızlı boru hatlarına yatırım yaptı. Telkotürk,  Türk Telekom ile gerçekleştirdiği arabağlantılar ile  300bin km üzerinde fiber ağı ile hızla müşterilerine ulaşıyor ve gigabit internet hizmetlerini uygun fiyatlar ile sunuyor.

Konuyla ilgili bir örnek daha verecek olursak; Instagram, Tiktok, Facebook veya benzeri sosyal medya platformlarında sürekli videolar izliyoruz ya da bu platformlarda canlı yayınlar yapıyoruz. Video izlerken ya da daha önemlisi canlı yayınlar yaparken fark etmiş olmalısınız ki,  canlı yayında sık sık donmalar meydana gelmektedir. Bu donmalara sebep olan en büyük etken ise düşük internet hızından kaynaklanan ağ performansıdır. Bu gibi sorunları yaşamamak için yüksek kalitede bir internet ağına sahip olmanız gerekir. Fiber altyapısıyla uyumlu gigabit internet ağına sahip olmak sizi bu alanda yüksek kalitede internet ağına taşıyacaktır.  Bu alanda yaşayabileceğiniz her türlü internet hızınızdaki mağduriyetlerinizi gidermek için firmamız günün her saatinde bir telefon kadar sizlere yakındır.

Telkotürk İletişim

Gigabit internet kullanmak istiyorsanız Telkotürk ile iletişime geçebilirsiniz. Müşteri hizmetlerini arayarak uzmanlardan teknik destek alabilirsiniz.

Telefon

0850 330 30 33

Adres:

Şerifali Mah. Turgut Özal Bulv. Quant Plaza No:154/15 Ümraniye/İSTANBUL

Gigabit İnternet


Kale Gündem Gazetesi Industrial Kitchen Equipment

1 Yorumlar

  1. Gigabit internet ağı altyapısına sahip olan internet kullanıcıları, sunduğumuz kalitenin yanı sıra yüksek performansından da yaralanarak tam anlamıyla daha verimli bir internet ağına sahip oldukları bir gerçektir.

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski