İnternet Hız Testi

İnternet Hız Testi Neden Yapılır?

İnsanlar, internet bağlantı hızlarının yavaş olması durumunda bunu ölçmek ve sorunu çözmek için internet hız testi araçlarına başvuruyorlar.
İnternet Hız Testi Neden Yapılır
İnternet Hız Testi Neden Yapılır
Kullanıcıların internet bağlantı hızını ölçmek için kullandıkları bir araçtır. Bu testler sayesinde, kullanıcılar internet hızlarını ölçebilir ve hızlarının yavaş olduğu durumlarda nedenini öğrenebilirler. Öğrenmek isteme sebepleri acaba verdiğim ücretin karşılığında bana sunulan internet hızını gerçekten alabiliyor muyum? Bunu insanların merak etmesi en doğal hakları.

İnternetim Gerçekten Hızlı mı?

Hız testinin en önemli yönü mevcut kullandığınız internetin anlık olarak hızının ölçülüp saniyeler içinde size ölçüm değerlerinizi karşınıza bir tablo halinde çıkarmasıdır. İnternet şirketiniz size örneğin size 100 megabit internet verdiğini ve minimum 50 megabit alabileceğinizi söylüyor. Ve size gerçekten de bu değerler arasında olup olmadığını merak ediyorsunuz.
İnternetim Gerçekten Hızlı mı
İnternetim Gerçekten Hızlı mı
Ama nasıl öğreneceksiniz? İşte burada “İnternet Hız Testi” devreye giriyor. Bu sayede siz de gerçek hızınızı öğrenmiş olacaksınız. İnternetinizin gerçek hızına ulaşmak için en iyi verimli olma yolu ethernet ile bağlantı kurmaktır.

Kablolu Ethernet mi Wifi mi?

İnternet hız testi için bir çok kişinin merak duyduğu, bilmediği yada öğrenmek istediği bir konudur bu. Wifi internet mi kablolu(ethernet) mi? Peki gerçekten hangisi daha verimli ölçüm sonucu sağlar bize.
İnternet servis sağlayıcınız (İSS) veya mobil operatörünüzle iletişime geçmeden önce, bant genişliğinizi tüketebilecek devam eden indirmeler veya görüntülü sohbet gibi başka programlar çalıştırıp çalıştırmadığınızı kontrol edin. Bunları kapatın ve tekrar test edin. Hız testi sunucunuz hala yavaş görünüyorsa, telefonunuzu veya bilgisayarınızı, modeminizi ve yönlendiricinizi yeniden başlatın. Ardından, yönlendiricinizin herhangi bir Hizmet Kalitesi (QOS) özelliğinin açık olmadığından emin olun. Bu sorunu çözmezse, deneyebileceğiniz birkaç adım daha vardır. Yardım için İSS’nizle veya operatörünüzle iletişime geçmek, bu adımları tamamladıktan sonraki doğru adımdır. Daha yüksek bant genişliğine sahip bağlantılarda (100 Mbps ve üstü), ayak uydurmak için daha yüksek kaliteli bir yönlendiriciye ihtiyacınız olacağını unutmayın.
Sizlerin de az çok tahmin edeceği üzere kablolu(ethernet) en iyi sonuçları size verecektir. En iyi ve en doğru sonuçları.
Kablolu Ethernet mi Wifi mi
Kablolu Ethernet mi Wifi mi?

Telkotürk resmi web sayfasında sağ üst köşede bulunan “Hız Testi” sekmesine tıklayarak ilgili sayfada açılan, büyükçe yazılmış olan “Go” kelimesine tıkladığınızda sahip olduğunuz internet hızının birim değerindeki karşılığını öğrenebilirsiniz. Günün 24 saati çevrimiçi veya telefonla yardıma hazır olan teknisyenlerden de destek alarak sahip olduğunuz internetin niceliğini değerlendirebilirsiniz. Değerlendirme sonrasında upload (yükleme), download (indirme) miktarını görerek, ping (gönderilen ve alınan veri arasında geçen süre) sayısına ve jitter (sinyal dalgalarındaki bozulma) miktarına erişebilirsiniz.

Adres:

Şerifali Mah. Turgut Özal Bulv. Quant Plaza No:154/15
Ümraniye/İSTANBUL

Telefon:

0850 330 30 33

Kale Gündem Gazetesi Industrial Kitchen Equipment

1 Yorumlar

  1. Kullanıcıların internet bağlantı hızını ölçmek için kullandıkları bir araçtır. Bu testler sayesinde, kullanıcılar internet hızlarını ölçebilir ve hızlarının yavaş olduğu durumlarda nedenini öğrenebilirler.

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski