Almanya`da Üniversite Şartları

Yurt Dışında Üniversite Okumak
Küreselleşen dünyada bir dil yetmenin iş başvurularında yeterli olmadığını herkesin malumudur. Almanya`da üniversite şartları ile ilgili detaylı bir rehberlik kılavuzu hazırlayan Studiewell eğitim kariyer ve danışmanlık firması ile yurt dışında kariyer yapabilirsiniz.
Sadece İngilizce değil, Almanca da öğrenerek iş başvuru süreçlerinde rakiplerinizden bir adım önde olabilirsiniz. Bunu için yapmanız gerek tek şey var: doğru rehberlik alacağınız Studiewell danışmanlık firmasıyla iletişime geçmek.

Yurt Dışında Üniversite Okumak - Studiewell Eğitim Danışmanlık
Yurt Dışında Üniversite Okumak - Studiewell Eğitim Danışmanlık
Almanya dünyanın en gelişmiş ekonomilerinden bir tanesidir. Dolayısıyla eğitim maliyetleri de oldukça düşüktür. Ve eğitim imkanları inanılmaz gelişmiştir. Teknolojik alt yapısı son derece gelişmiş, kişi başı milli gelir 50  Bin Euroya yaklaşmış bir ülkedir. Eğitime harcanan bütçenin toplam milli gelir içerisindeki payı dünya ortalamasının çok üzerindedir. Haliyle öğrencilerin üniversitelere kabul kriterleri de oldukça basittir. Studiewell danışmanlığın derlediği önemli kriterleri maddeler halinde aşağıda sıralayalım:
Üniversite sınavında ülkenizdeki üniversitelerden birinden 4 yıllık bir bölümde okumaya hak kazanmış olmanız gerekir. 
Kazandığınız bu bölümü veya yakın bölümlerini Almanya’da okuyabilirsiniz. 
Almanca bilmiyorsanız, bir yıl hazırlık eğitiminden sonra okulunuza devam edebilirsiniz.
İsteğe bağlı olarak bölümleri İngilizce de okuyabilirsiniz. Tıpta ve bazı ağır mühendislikte Almanya’nın gözde üniversitelerinde bu kuralın yanı sıra adayın lise not ortalaması, ÖSYM puanı, TESTDAF veya DSH sınav puanı ve üniversitenin ilgili ülkedeki ülke sıralamasına bakılır.
Yukarıda sayılan kriterleri yerine getiren her öğrenci Almanya`da üniversite okuyabilir. Üniversite eğitiminden sonra da oturum alabilir, Almanya, da kariyerine devam edebilir.
Almanya'da Üniversite İmkanları - Studiewell Kariyer Danışmanlık
Almanya'da Üniversite İmkanları - Studiewell Kariyer Danışmanlık 
Ekonomik Yaşam Giderleri
Kişi başı milli gelirin çok yüksek olduğu Almanya`da, hayat şartları oldukça kolaydır. Bir öğrencinin aylık sadece 700 Euro ile bütün ihtiyaçlarını karşıladığı ülkede, dünyanın en önde gelen üniversiteleri mevcuttur. Eğitim süresinin  daha kısa olduğu Almanya’da lisans eğitimi 3 yıl, yüksek lisans eğitimi 2 yıl sürmektedir. Yüksek lisans yapmak isteyen öğrenciler, lisans eğitimlerinin sonunda doğrudan yüksek lisans eğitimine başlayabilirler. Bu, öğrencilere önemli bir zaman avantajı sağlar.
Ekonomik Yaşam Giderleri - Studiewell Rehberlik Danışmanlık
Ekonomik Yaşam Giderleri - Studiewell Rehberlik Danışmanlık
Oturum Hakkı
Almanya`da bir üniversiteden mezun olduktan sonraki 1 yıl içinde iş bulursanız oturum alma hakkına sahip olursunuz. Oturum aldıktan sonra sağlık sigortası yaptırmanız gerekmektedir. Bazı önemli konuların altını çizmekte fayda vardır.
Sigortanız yoksa ne vizeye ne de okullara kayıt yaptıramazsınız. Birkaç ay üst üste aidatlarınızı ödemezseniz, Almanya’daki eğitiminiz sona erebilir. Almanya bu konuda çok hassas. Sigorta belgesi üniversiteye kayıt sırasında ibraz edilmelidir. Ek olarak, yüksek sağlık maliyetleri nedeniyle, hemen hemen herkesin sigorta yaptırmaya ilgisi vardır. Kişisel duruma bağlı olarak, sağlıklı bir sigorta ücreti 50 ile 100 Euro arasında değişmektedir. AOK gibi Almanya’nın en büyük sigorta şirketi tarafından öğrencilerden tahsil edilen miktar 56 Euro’dur. Studiewell uluslararsı danışmanlık hizmeti veren bir eğitim kuruluşudur. Kadrosunda ilgili ülkelerden de uzmanlar bulunmaktadır. Üniversite süreci boyunca her hangi bir sorun yaşamamanız için bütün detayları düşünen uzmanlar, bir aile sıcaklığında süreci tamamlamanızı sağlar.
Almanya`da Üniversite Şartları için İletişim
Almanya`da üniveriste okumak ve yüksek lisans yapmak istiyorsanız Studiewell eğitim kariyer ve danışmanlık hizmetleriyle iletişime geçebilirsiniz. Konunun uzmanlarınla telefonda görüşerek bilgi alabilir ya da aşağıdaki açık adreste ziyaret edebilirsiniz.
Kale Gündem Gazetesi Industrial Kitchen Equipment

1 Yorumlar

  1. Kazandığınız bu bölümü veya yakın bölümlerini Almanya’da okuyabilirsiniz.
    Almanca bilmiyorsanız, bir yıl hazırlık eğitiminden sonra okulunuza devam edebilirsiniz.

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski