Polonya’da Yüksek Lisans

Polonya’da Yüksek Lisans Nedir?

Polonyada yüksek lisans denince akla ilk gelen öğrenciler için çok fazla sayıda bölüm seçeneği bulunmaktadır. Bu öğrencinin isteğine yeteneğine göre değişkenlik gösterebilir. Kısaca kişiden kişiye değişim söz konusudur. En çok akla gelen soru gerçekten de yapılır mı?
Polonya’da Yüksek Lisans
Polonya’da Yüksek Lisans Nedir - Studiewell

Polonyada Hangi Üniversitelerde Eğitim Alınmalı?

Polonya’da yüksek lisans için akla gelen bazı üniversiteler vardır. Ama hangileri önerilir? Hangi üniversitede okunur? Hangisinin şartları daha elverişli diye aklımıza bir çok soru gelmektedir bu konuya ilişkin. Size en net söyleyebileceğim konu şudur ki sizin için bazı üniversiteleri derledik. Bazılarını şu şekilde sizlere tavsiye etmek istedik.
Poznan’da bulunan Adam Mickiewicz University Poznan.-Kraków’da bulunan AGH University of Technology.
Gdańsk’da bulunan Gdansk University of Technology.-Kraków’da bulunan Jagiellonian University.
Varşova’da bulunan Lazarski University.-Łódź’da bulunan Lodz University of Technology.
Łódź’da bulunan Medical University Lodz.-Lublin’de bulunan Medical University of Lublin.
Polonyada yüksek lisans yapabileceğiniz bazı üniversiteleri sizlere örnek olarak sunmuş bulunduk. Daha fazla bilgi için geçmişte sunmuş olduğumuz makaleleri okuyabilir, inceleyebilirsiniz.
Polonyada hangi üniversitelerde eğitim alınmalı - Studiewell
Polonyada hangi üniversitelerde eğitim alınmalı - Studiewell

Polonya Öğrenci Dostumu?

Polonya, Avrupa'da üniversite eğitimi almak için en ideal ülkelerden biridir. Polonya'da hem eğitim ücretleri hem de temel ihtiyaçlardan en önemlisi olan konaklama ve yaşam giderleri oldukça ekonomiktir. Polonya üniversitelerinin yıllık eğitim ücretleri ortalama olarak 3.000 – 4.500 Euro civarındadır. Polonya'nın devam eden en önemli sorunlarından biri olan ekonomik kalkınma süreci nedeniyle, yaşam değeri diğer Avrupa ülkelerine kıyasla önemli ölçüde daha azdır. Açık olmak gerekirse, konaklama, yemek ve ulaşım masrafları için ayda yaklaşık 500 USD'ye (Polonya’nın para birimine göre yaklaşık 1.800 PLN) ihtiyacınız olacaktır. Daha fazlası için ekstra klasik Türkiye’de olduğu gibi garsonluk, fotoğrafçılık tarzında işlerle kendinize ek gelir elde edebilir cebinize biraz daha kazanç sokabilirsiniz. Türkiye’de olduğu gibi oradaki yerli halkta gayet yardımsever ve sorun çözmeye yöneliktir. Oraya alışma süreciniz çok uzun bir sürenizi almaz. Ana vatanınızda gibi hissetmemeniz için hiçbir sebep yok. Bizimle kalın, kafanızdaki soruları cevaplayalım.
Polonya öğrenci dostumu - Studiewell
Polonya öğrenci dostumu - Studiewell

Polonya’da Yüksek Lisans Fırsatları İletişim

Polonya’da sınavsız üniversite, Polonya’da üniversite eğitiminin avantajları, Polonya’da eğitim dili, konaklama çözümleri, üniversite yurtları vb. konularda daha detaylı bilgi almak istiyorsanız telefon numaralarımızdan bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Telefon:
Merkez Adresi:
Osmanağa Mah. Kuşdili Cad. H. Fazlıoğlu İş Merkezi No:19 K:3 D:10 Kadıköy, İstanbul

1 Yorumlar

  1. Türkiye’de olduğu gibi oradaki yerli halkta gayet yardımsever ve sorun çözmeye yöneliktir

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski