Aktif bir öğrenciydim

Vakıf ile birlikte çokça etkinlik yapma fırsatı yakaladık

Vakıf Başkanı : Ömer Çetinkaya
Görev Süresi : 2017-1019
Mezun Sayısı : 191
Merhabalar, ben İrem Akdeniz.
1995 İstanbul doğumluyum.2019 yılında İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı ve çift anadal yaparak mimarlık bölümünü bitirip mimar oldum. Şu an da güzel işler yapan kaliteli bir ofiste İç Mimari hizmet vermekteyim.
İrem Akdeniz.
İrem Akdeniz.
İzollu vakfıyla tanışmam aslına bakarsanız üniversite öncesine dayanıyor. Babam, amcam, dayım İzollu vakfının toplantı ve etkinliklerine katılırlardı ve ben de bazen babama eşlik ederdim, toplantılarına katılır, konuşmacıları dinlerdim sonrasında bursiyer olunca etkinlik ve toplantılara daha fazla katılma fırsatı yakaladım. Toplantılara gelen çok sayıda düşünür, yazar, siyasetçi ve konuşmacıdan ders niteliğinde, çok kaliteli konuşmalar dinledim. Rutin hayatımıza renk katacak bu değerli vakıftan sadece burs almak için değil, kendimize bir şeyler katmak için de faydalanmak bizim elimizde. Bu vesileyle vakıfla tanışmış olduk ve birlikte çokça etkinlik yapma fırsatı yakaladık.

Vakfın sosyalleşmek ve kendimizi özellikle kültürel anlamda geliştirmek adına çok faydalı aynı zamanda da etkili bir platform olduğunu düşünüyorum. Ancak şu an çok yoğun bir çalışma ortamım var ve haftanın altı günü mesai yaptığım için kadınlar komitesiyle yaptığımız etkinlikler dışında etkinliklere pek katılamıyorum, kadınlar komitesi olarak hanımlarla etkileşim halindeyiz ve pandemi öncesine kadar da belirli etkinlik planları oluşturmuştuk. Umuyorum ki en kısa sürede tekrardan bir araya gelip faydalı ve eğlenceli organizasyonları sürdürmeye devam edeceğiz. Bu noktada tabi bir özeleştiri gerekiyor vakıf bireylerin çabalarıyla bir bütün olup, güzel organizasyonlara imzasını atıyor, çabalamak ve vakit yaratmak da bizim elimizde. Üniversite zamanları tabi ki hayatımızın en dolu ve güzel geçen kıymet bilinmesi gereken vakitleridir. Bir şeyler için fırsat yaratmak hayatımızın o döneminde çokça mümkündür. Ben vakfın etkinliklerini ve toplantılarını kaçırmamaya özen gösterirdim ve oldukça aktif bir öğrenciydim. Dergi çıkartma sürecinde de bulunuyordum. Etkinlikleri organize etmeye de yardımcı olmaya çalışıyordum. Üniversitede geçen vaktimin bir kısmını İzollu Vakfı sayesinde çok kıymetli bir şekilde doldurduğumu düşünüyorum. Oradan çok değerli arkadaşlar edindim ve onlarla hala görüşürüz.

Vakıfla ilgili hafızama kazınmış güzel bir anımı sizlerle paylaşmak isterim; Sene 2016, mevsimlerden kış, sınav zamanı ve İzollu vakfı bir gezi organize etmiş, sınav zamanı olduğu için malum öğrenci olarak endişeliyim. Derslerden kafamı kaldırıp eğleneceğim bir şey yaparsam kendime iyilik değil kötülük edeceğime inanıyorum ama aynı zamanda gitmek için de can atıyorum. Şu an büyük resme baktığımda görüyorum ki aslında çok büyük bir iyilik yapmışım. Fırsat yaratıp geziye gitme kararı aldım ve erkenden arkadaşlarımla birlikte yola koyulduk. Vakıf merkezinde buluşup otobüslere doluştuk, hedefimiz İzmit Yuvacık. Yol boyunca şarkılar söylendi, türlü komik anılar anlatıldı ve hoş bir yolculuk geçirdik. Yuvacık`a vardığımızda misler gibi semaver eşliğinde köy kahvaltısı yaptık. Sonrasında çocuk büyük demeden yönetim kurulundakilerle birlikte salıncağa bindik. Ardından hayatımda ilk kez paintball oyununu oynadım, her yerim boya olmuştu ancak çok eğlendiğim harika bir vakitti benim için. Hatta bir ara gülmekten oynayamadığımızı hatırlıyorum. Yüzüme karşı takımdan biri sarı boya attı ve elendim:) Ardından uzun bir doğa yürüyüşü yapıp ahşaptan köy evi konseptinde bir yere ulaştık. Yemek için sabırsızlanıyorduk. O günün verdiği mutluluktan mıdır, yoksa gerçekten farklı olduğu için mi bilmiyorum ama odun ateşinde kızarmış ekmek üstüne bal ve tereyağı yedik. Hayatımda yediğim en lezzetli ballı ekmekti diyebilirim. Ama uzun yürüyüşümüzün verdiği tatlı yorgunluk ve ortamın verdiği mutluluk bence o ekmeğin tadını çok etkiledi. Sonrasında bir soba etrafında oturup birbirimize hikayeler anlattık vakfın ileri gelenleriyle birlikte. Mesele ekmeğin tadı veya gittiğimiz yerin güzelliği değildi aslında! Biz o gün o insanlarla birlikte çok sıcak çok samimi bir ambiyans yakalamış ve oldukça kaliteli, unutulmaz, dolu dolu bir gün geçirmiştik. Hafızalardan silinmeyecek bir gün. Zaten hayatımız sevdiklerimizle beraber geçirdiğimiz güzel anların toplamıdır. Umarım bizden sonra vakıfla tanışma fırsatı yakalayan herkesin biriktirdiği hafızalardan silinmeyecek böyle güzel anıları olur. Ve unutulmaz hatıraları bir sonraki gelecek nesillere aktarır. Tüm İzollulara en içten sevgi ve saygılarımla…

Kale Gündem Gazetesi Industrial Kitchen Equipment TeknoMina Bilişim

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski