İstanbul’da 5.Malatya Tanıtım Günleri başladı!

İstanbul Yenikapı’da Malatya’nın yöresel ürünlerinin satılacağı, yöresel yemeklerinin sunulacağa, kültürel ürünlerinin ve el sanatlarının sergileneceği “Malatya Tanıtım Günleri” başladı.
İstanbul’da 5.Malatya Tanıtım Günleri başladı!
İstanbul’da 5.Malatya Tanıtım Günleri başladı!
İstanbul’da 5’incisi düzenlenen Malatya Tanıtım Günleri Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birliği (MASTÖB), Malatya Konfederasyonu (MAKON), Malatya Dernekler Federasyonu (MADEF) ve Malatya Büyükşehir Belediyesi katkıları ile açılış töreni gerçekleşti.

Malatya Tanıtım Günleri 25 Eylül’e kadar devam edecek

Yenikapı’da 5’incisi düzenlenen Malatya Tanıtım Günleri 25 Eylül tarihine kadar misafirlerine ev sahipliği yapmaya devam edecek. Etkinlik kapsamında Malatya’nın tarihi ve kültürel güzellikleri başta olmak üzere yöresel, turistik ve doğa güzellikleri tanıtılacak.
Malatya Tanıtım Günleri’ne katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan medeniyetin başlangıç merkezinin Malatya olduğunu belirterek, “İnsanlık tarihinde bu kadar önemli bir şehirde yaşamak bizim için bir şereftir. Türk İslam tarihine baktığımızda Malatya’yı tarif ederken şöyle tarif ediyoruz. Anadolu’yu Anayurt yapan destan şehir” ifadelerini kullandı. Gürkan sözlerine şöyle devam etti, “Malatya Tanıtım Günleri önemli bir gündür. Malatya Tanıtım Günleri’ni bir hemşehri buluşması ötesinde Malatya’nın kültürel, ekonomik, sosyal yönde tanınması için bir fırsat olarak değerlendirmemiz gerekiyor” dedi.
kaynak: kale gündem gazetesi
Kale Gündem Gazetesi 

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski